כתבות

השתלת עצם בלסת עליונה

ישראל נחשבת לבין המעצמות בעולם בכל הקשור להשתלות שיניים והשתלת עצם, כאשר בישראל נרשמים מדי שנה כמעל למאה אלף מטופלים אשר עברו הליך של השתלת עצם בחלל הפה. הליך זה נעשה כיום בשני דרכים שכיחות למדי, המצליחות להחזיר את כמות העצם הרצויה במקרים של חוסר שן וצורך בהשתלה. הליכים אלו נחשבים להליכים רפואיים די בטוחים ומאפשרים גם בעבר מקרים חמורים במיוחד של מחסור בעצם השן, להתמלא בצורה יעילה ואפקטיבית ולהבטיח שימוש בשתלים חדשים לאורך זמן. בין הליכים אלו קיימים הבדלים שונים, כאשר אחד מהם הוא מיקום הצורך בהשתלת עצם כמו השתלת עצם בלסת עליונה הדורש במרבית המקרים הליכים שונים להשתלת עצם.

השתלת עצם בלסת עליונה – מה הם הגורמים?

אורח חיים לא בריא עבור חלל הפה עלול להסתכם בלא מעט פעולות שונות או הרגלים שונים שאנו אוהבים לעשות, בין אם מדובר באהבה עזה למשקאות ממתוקים ובין אם מדובר בצריכה גבוהה של משקאות בעלי נוכחות גדולה של קופאין או כמובן במקרה של מעשנים כבדים. כל אלו לצד טיפולים לא נכונים ולא רציפים עלולים ליצור גם מגוון בעיות בשיניים, לרבות דלקות חניכיים והיווצרות גבוהה של עששת אשר יוכלו לכדי איבוד עצם השן. בנוסף לכך מקרים כמו מכות קריטיות באזור עצב השן או עקירה של שן, עלולים ליצור נסיגה של העצם ולדרוש לשם השתלת השתל גם השתלה של עצם.

השתלת עצם בלסת עליונה – איך וכיצד?

כחלק מההליך להחלפת של עצם בלסת העליונה, נדרש המטופל גם לבצע מספר רב של בדיקות על מנת לקבוע את כמות העצם הקיימת ובנוסף למקם אותה בצורה יעילה ומדויקת. על כן רק לאחר עקירה של השן אשר תכלול גם ירידה בנפיחות וגם ריפי של האזור הדלקתי, יתאפשר לרופא המטפל לחשוף את האזור על ידי חתך בחניכיים. מקרים שונים ידרשו גם חתך צידי או רק "הפשלה" של החניכיים, כאשר אל אזור העצם ייכנס תחליף עצם המגיע או מעצמותיו של המטופל או ממקור חיצוני אשר יכול להיות גם מקור חי או מקור סינטטי.