הסידן אחראי בצורה עקיפה וישירה ללא מעט פעולות ומערכות שונות בגוף שלנו, החל משחרור הורמונים בצורה מובנית ואחראית, ועד להעברת דחפים עצביים, ויסות קצב הלב ואפילו שמירה על ציפורניים בריאות ועור נקי. תפקידו של הסידן גדל בשלבים שונים בחיינו, שכן בשלבים הראשונים בחיי האדם הסידן נחשב לאחד מאבני היסוד בבניית הגוף ושלד העצמות, ועד להתפתחות הורמונלית תקינה. ואילו בשלבים מאוחרים יותר, ובשל שלב ה"פירוק" אותו הגוף עובר, דרוש לא מעט סידן בכדי לגבור על שלב זה בגופנו. אך כמובן חשוב להכיר ולדעת כיצד יכולים בני נוער לצרוך סידן בצורה נכונה, ולהכיר את חשיבותו בשלב זה. המאמר בשיתוף עם אמורפיקיור.

סידן ותפקידיו עבור בני נוער
בני נוער נמצאים בשלבים קריטיים בהתפתחות הפיזיולוגית וההורמונלית שלהם, בה הם צומחים לגובה, מפתחים קול בוגר וכמובן מגיעים לבשלות מינית. בכל אחד מתהליכים אלו צריכת הסידן הינה קריטית, שכן מבין תפקידיו של הסידן הוא בגדילה של העצמות וצמיחה מחודשת שלהן, אך גם בוויסות הורמונלי תקין. לכן גם בנות ובני נוער זקוקים לצריכה מאוזנת של סידן, כאשר ההמלצה היא לצרוך עד 1,300 מ"ג ביום. לצד כל אלו הסידן מתפרס אל תפקידים כמו כיווץ השרירים והעברת דחפים עצביים כמו שציינו מעל, כל אלו חשובים גם הם בשלבי התפתחות של מתבגרים, החל מיכולת לבצע פעולות ספורטיביות כשורה ועד ליכולת חשיבה תקינה.
איך להשיג סידן גם לבני נוער
סידן ניתן להשיג דרך מגוון רחב של מאכלים ותוספי מזון, עם בני נוער היכולת לווסת את כמות הסידן ולבנות תפריט שיהיה גם אכיל עבורם, יכולה להיות די קלה. ראשית מוצרי חלב החל מגלידות ועד למעדנים מכילים כמויות גדולות של סידן, אשר עשויות לסייע בצריכה גבוהה של סידן בגילאים אלו. לצד זאת מאכלים כמו בשר, סלמון, מיץ תפוזים ופטריות עשויים לעזור בספיגה טובה יותר של הסידן. מוצרים אלו ועוד סוגים אחרים של מאכלים, יכולים להפוך כל תפריט של בני נוער למתאים הן עבור ספיגת הסידן וגם בקליטה של כמות סידן גדולה ומומלצת.