אתם בטח מכירים את זה כשאתם נכנסים למקום עבודה חדש, בית ספר חדש או אפילו גדוד חדש ושם כולם כבר מכירים את כולם, את השטיקים שאחד עושה על השני ואת הבעיות שאליהן כבר כולם מורגלים.
במידה ונחזיק באינסטינקטים מספיק טובים ייתכן וניקלט במקום החדש בצורה מהירה וטובה יותר, במידה ואין לנו את היכולות הללו ייתכן ונשלם שכר לימוד לא קטן עד שנמצא את מקומנו במקום החדש. אפשר לדמות את המשל הזה למגוון תחומים בחיים שלנו ולא דרך בתי ספר או מקומות עבודה, מכיוון שמשל ההתאקלמות נכון גם לעולם העסקים, לכן אנו רואים לא מעט עסקים חדשים פונים לייעוץ פיננסי ואם אפשר לומר הם עושים זאת בצדק.

שנה ראשונה זה לא צחוק
על פי נתונים סטטיסטים בערך כ33 אחוזים מסך העסקים הקטנים בישראל יתקשו לשרוד לאורך זמן, שלא לדבר על השנה הראשונה שמלווה בלא מעט טעויות שיכולות להיות קריטיות מאוד להמשך. אך מלבד השנה הראשונה והטעויות שאליהן נחשוף את העסק שלנו, בשנה הזו תצטרכו להכיר לא מעט היבטים וכלים שונים שחלק מהם יהיו בסיסים מאוד. לכן המפגש עם יועץ פיננסי לעסקים חדשים יכול אולי להתמקד בכלים העומדים לרשותכם תחילה, החל מהתשלומים השונים שעליכם יהיה להעביר ועד להיבטי היחסי ציבור והשיווק שתצטרכו לבצע ולדעת מתי גם יהיה הזמן הכי "טוב" עבור המוצר שלכם או העסק.
לכל עסק ולכל מטרה
השנה הראשונה היא אכן קריטית כמו שכבר ציינו אך ייעוץ פיננסי יכול להיות רלוונטי עבור כל עסק, החל מפאב בלב העיר רחובות ועד למשרד פרסום קטן. כמעט בכל שוק נוכל לראות תחרות שבמרבית הפעמים גם תהיה בריאה, אלך על מנת להצליח את התחרות הזו חשוב להיוועץ גם עם אנשי מקצוע אשר מבינים בעולם העסקים ולא רק בעולם התוכן ממנו אתם מייצרים או מייבאים. יועץ פיננסי מקצועי ידע להגדיר יחד איתכם את גבולות הגזרה של עסק, לפעול תחת הוצאות והכנסות ולעזור לכם להימנע מגירעונות מיותרים או חלילה להיות במצב של הפסד.